Özel Bursa Kültür Okulları Bilişim

GELECEK BİLİŞİMDE

Birileri için ürün dizayn etmek gerçekten zor. Çoğu zaman insanlar sen gösterene kadar ne istediklerini bilmezler.

Steve Jobs

2000’li yıllarda dünyayı bir teknoloji evrenine dönüştürmeye başlayan gelişmeler yaşamımıza da yepyeni alışkanlıklar kattı. Artık bilgiye erişim saniyeden bile daha hızlı ve iletişim teknolojileri sınırları zorlamaya devam ediyor. Ulaşım ve uzay endüstrisine yön veren teknolojilerin tümünde kodlama ve mühendislik altyapılarının bir arada uyum içinde görebiliyoruz. İşte tam da bu yüzden ülkemizin global teknolojik üretim trendlerinin gerisinde kalmaması için klasik eğitim anlayışını terk edip modern eğitim metotlarını uyguluyoruz.

Özel Bursa Kültür Okulları’nda bu yaklaşımla kurduğumuz bilişim kulübü sayesinde, öğrencilerimizi bilişimle iç içe bir eğitim ortamında, yalnızca teknoloji tüketen değil teknoloji üreten nesiller olarak yetiştiriyoruz.

Özel Bursa Kültür Okulları’nda, bilişim kulübünde 10 farklı alanda 32 kulüp, 8 hobi kursu ile öğrencilerimize bilişim alanındaki en yeni gelişmeleri takip edip uygulayabilecekleri ve geliştirebilecekleri tüm imkânlar sürekli geliştirilerek sunulur. Okulumuzda bilişim eğitimi verilen alanlar;

Özel Bursa Kültür Okulları Bilişim

ROBOTIX

Bilişim teknolojileri, oldukça kapsamlı bir alana ve içeriğe sahiptir. Bu kapsamlı alan içerisinde yer alan ve gittikçe önem kazanan robot teknolojileri dalında, Robotix kulübümüz faaliyet göstermektedir. Robotix kulübünde öğrencilerimiz; motor kas becerilerini geliştirmekte, yaratıcı düşünme becerileri kazanmakta ve kendi tasarımları olan küçük robotları üretebilecek düzeye erişmektedirler.

KODLAMA

Bilişim teknolojilerine yön veren kodlama, modern eğitimin en önemli alanlarından biri konumunda. 2.ve 3.sınıftan itibaren öğretmeye başladığımız programlama eğitiminde, kodları yazarak ve bloklar halinde kullanarak kodlama mantığı ile öğrenen öğrencilerimiz bu sayede algoritmik düşünmeyi ve sorun çözme yeteneklerini geliştirirler.

3D TASARIM

Kulüp içerisinde kendi çizimlerini oluşturan öğrencilerimiz daha sonra bu çizimlerinin 3D yazıcıdan çıktısını alarak gerçeğini de görebilmektedirler. Ahşap modelleme, parça dizaynı, prototip ürünler oluşturan öğrencilerimiz yıl sonunda açtıkları sergilerde ürünlerini sergileme fırsatı bulmaktadır.

ELEKTRONİK ROBOT

Bilişim teknolojilerinin en kapsamlı ve komplike kulübü elektronik robot kulübüdür. Birden fazla disiplinin bir araya geldiği, bilişimin yanı sıra elektronik bilginin de yer aldığı, el becerisi ve yaratıcı düşünmeyi gerektiren elektronik robot kulübünde fikirler artık ürüne dönüştürülür.

SCRATCH GÖRSEL PROGRAMLAMA

Programlamayı ilkokul çağında çocukların daha kolay kavraması için yapılan basitleştirme çalışmalarının başında Scratch gelmektedir. Bu programdan ismini alan ve bu programı kullandığımız Scratch kulübünde, 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize görsel açıdan programlamayı öğretilir ve aynı zamanda hayal dünyalarındaki sahneleri, karakterleri, imgeleri çizme imkânını da sunulur.

STEM

Dijital değişim dijital teknolojilerin temelini çeken bilişim alanında birden fazla disiplinin bir araya gelmesi ile daha doygun bir hal aldı. Stem eğitiminin teknoloji ve mühendislik kesimi Özel Bursa Kültür Okulları’nda bilişim eğitimi ile gerçekleşiyor. Geleceğin mühendislik ve tasarım becerileri içerisinde yer alabilmek isteyen her öğrencinin sahip olması gereken kazanımları sağlayan Stem eğitimi Kültür çatısı altında öğrencilerimize sunuluyor.

GRAFİK TASARIM

Tasarım ve estetik bakış açısı hayatımızın birçok alanında önemli yer tutuyor. Estetik bakış açısının, sürekli gelişen teknolojilerdeki önemi de yadsınmaz bir gerçek. Bizlerde bu noktadan hareketle kurduğumuz grafik tasarım kulübümüzde, öğrencilerimizin estetik bakış açısıyla, renk uyumunu harmanlayıp bilgisayar teknolojileri ile buluşturmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimizin, kulübümüzde öğrendikleri Adobe Photoshop programı ile bir grafiker gibi afişler, broşürler, davetiyeler, kartvizitler tasarlayabilecek duruma gelmeleri için eğitim veriyoruz.

ARDUNİO

Tüm dünyada özellikle de üniversitelerde, ders olarak gösterilemeye başlanan Ardunio Uno programı, kulübümüzde lise öğrencilerimize sunulmaktadır. Açık kaynak kodlu bir yazılım olarak tanımlayabileceğimiz Ardunio programı ile öğrencilerimiz kendi yazılımlarını geliştirmekte ve geliştirdikleri bu yazılımlarını Ardunio kartlar üzerinde yakınlık sensörü, ısı sensörü, ışık sensörü, display gibi parçalar ile test edebilmektedirler.

BİLİŞİM ATÖLYESİ

21. yüzyıl becerileri kapasımda dünyada yaygın olarak kullanılan teknolojik çalışmalar okulumuz bilişim eğitiminde Bilişim atölyesinde birleştirilerek sunulmaktadır. Teknolojik yatkınlığı doğru bir çalışma ile geliştirmeyi hedefleyen kulübümüz, bilişim alanında ki gelişmeleri küçük yaştaki öğrencilerimize bilişim garajında sunmakta ve onların bilgi edinmesini sağlarken becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktadır.

MOBİL PROGRAMLAMA

MIT ve Google tarafından geliştirilen “App Inventor” platformunda çalışmalar yürütülen bu kulübümüzde, öğrencilerimiz kendi Android mobil uygulamalarını tasarlayıp, tablet üzerinde test edebilmektedirler.

BİLİŞİM EĞİTİMİ SEKTÖRLER İLE BULUŞUYOR

Teknolojik eğitimlerini günümüz teknolojisi ile buluşturan öğrencilerimiz, sektör de bilişim ve teknoloji anlamında neler yapıldığını Bilişim Eğitimi Sektöreler İle Buluşuyor proje kapsamında öğreniyor. Her yıl çeşitli bilişim kulüplerinde yer alan öğrencilerimiz sektörün önde gelen firmaları ile buluşuyor. 5 yıl da 14 firma ile buluşan öğrencilerimiz hem yeniliklerden haberdar oluyor hem de sektörler ile proje geliştirme fırsatı yakalıyor.